п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську тепер діти підуть до школи – за місцем реєстрації (СПИСОК)

Нова реформа в освіті передбачає не тільки 12-річну програму навчання, а й ліквідацію спеціалізованих шкіл. Учні, які вчаться у таких закладах, ще закінчать навчання за старою програмою.

Однак змінюється порядок зарахування майбутніх першокласників до шкіл. Тепер їм вже не доведеться проходити конкурсний відбір, як це було раніше у деяких школах. Усі загальноосвітні заклади будуть орієнтуватися, насамперед, на тих дітей, які належать до території їхнього обслуговування.

Другого травня сесія Івано-Франківської міської ради має затвердити розподіл шкіл на території обслуговування. Директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль пояснює, що за кожною школою буде закріплена певна територія. Діти, які проживають у її межах, досягнувши шестирічного віку, гарантовано отримують місце в цьому навчальному закладі, незалежно від його виду. Проте якщо в будь-якій іншій школі після прийому закріплених за нею дітей залишаться місця, то можна відправляти дитину і туди. Втім, у такому випадку вже буде проводитися конкурс, пише “Галицький Кореспондент”.

Ігор Смаль зазначає, що батьки можуть писати заяви на прийом дітей у різні школи. Можливо, за результатами конкурсу дитина пройде в школу, яка за нею не закріплена. Опріч того, перевагу отримуватимуть учні, брати і сестри яких вже навчаються у цих закладах. Тут уже все на розсуд керівника школи.

Пропонуємо вам ознайомитися з проектом рішення щодо територій обслуговування, за якими закріплять школи. Однак він ще не остаточний, і можливі зміни.