четвер , 28.03.2024

У Франківську в одного з “стрілків”, знайшли посвідчення антикорупційного бюро (ФОТО)

Один із затриманих поліцією в Івано-Франківську за бійку і стрілянину в нічному клубі “Ельдорадо” мав при собі посвідчення громадської організації, що займається боротьбою з корупцією.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

“Поки у ВР навколо декларацій антикорупціонерів політичні списи ламають, нагадаю, що антикорупціонери – вони теж бувають різні. Патрульна поліція Івано-Франківської області спіймала у неділю вночі, а прикарпатські слідчі поліцейські швидко оформили підозри і отримали санкції суду на безальтернативне утримання під вартою для шести хуліганів, які влаштували п`яну стрілянину і побиття відвідувачів у нічному клубі “Ельдорадо””, – написав Шевченко.

Відтак додав, що в одного із заїжджих у гостинний Франківськ гастролерів було посвідчення чергової антикорупційної громадської організації серії “роги і копита”.  Щодо зброї – травматичний пістолет, з якого стріляли по ногах, і мисливська рушниця, яка була у машині, – цілком легальні.

Нагадаємо, що 11 чоловіків влаштували стрілянину в нічному клубі Івано-Франківська. Всі затримані – немісцеві, мешканці Київської, Харківської та Луганської областей.

Внаслідок стрілянини двоє відвідувачів нічного клубу поранені в ноги, їх шпиталізували.

Шістьом учасникам тих подій оголосили підозру через хуліганські дії із застосуванням зброї. П’ятьох з них, як свідків, згодом відпустили.

За словами поліції, сварка між нетверезими компаніями розпочалася в ніч на неділю у розважальному закладі. Втрутилася його охорона і вивела молодих людей, однак ті не заспокоїлися, викликали підмогу зі зброєю, повернулися до клубу та почали стріляти, пише “Фіртка”.