п’ятниця , 29.03.2024

Семеро жителів Прикарпаття минулого року стали мільйонерами

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Івано-Франківській області, з початку року свої доходи задекларували 2919 прикарпатців.

Зокрема, 1153 декларації подано фізичними особами, які зобов’язані були подати декларацію про доходи за минулий рік та 1766 – на отримання податкової знижки.

Загальна сума задекларованих доходів становить 265,5 млн. грн., з яких до бюджету надійде 3,7 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 826,2 тис. грн. військового збору. До повернення  на розрахункові рахунки платників належить 3,3 млн.грн. ПДФО.

Серед декларантів є й мільйонери. Доходи в розмірі понад 1 мільйон гривень задекларували 7 громадян на загальну суму 42,4 млн. грн.

Нагадаємо, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2017 році, триває до 2 травня цього року.

На допомогу громадянам на офіційному порталі територіальних органів ДФС в Івано-Франківській області (http://if.sfs.gov.ua/) функціонує спеціальний розділ «Деклараційна кампанія-2018», в якому розміщено копії нормативно-правових актів, якими регулюється порядок оподаткування доходів фізичних осіб, форму річної податкової декларації і зразок її заповнення, порядок подання декларації для отримання податкової знижки тощо.