четвер , 18.04.2024

На Франківщині чоловік захищався і підрізав товариша

На Верховинщині чоловік захищаючись, завдав товаришеві проникаюче ножове поранення.

До чергової частини Верховинського відділення поліції надійшло повідомлення від медпрацівників  районної лікарні  про те,  що до них «швидкою допомогою» доставлені два чоловік, жителі одного із сіл району. У 54-річного  діагностовано проникаюче  ножове поранення черевної порожнини, а в 47-річного – черепно-мозкова  травма, забійні рани голови, струс головного мозку,  синці та садни в різних ділянках тіла.

На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи місцевого відділення поліції, які  в ході проведення відповідних  заходів   з’ясували, що чоловіки спільно працювали у роботодавця. Після чого старший із них прийшов у гості до молодшого товариша. Під час розпивання алкогольних напоїв між захмелілими чоловіками виник конфлікт, в ході якого 54-річний гість  схопив до рук  дерев’яну табуретку та ударив нею по голові 47-річного господаря, а  той,  у свою чергу,  захищаючись, схопив кухонного ножа та завдав ним удару в область живота товаришу, чим спричинив останньому тілесні ушкодження  у вигляді  проникаючого поранення.

На момент бійки до  будинку зайшов  брат господаря,  котрий  викликав «швидку допомогу», а медпрацівники повідомили до поліції.

За цим фактом щодо обидвох розпочато кримінальні провадження. Молодшому інкримінують  ст.124 (Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони),  а дії старшого кваліфікують за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Проводиться слідство.