четвер , 28.03.2024

З 1 квітня працюючим пенсіонерам перераховані пенсії

Про це в інтерв’ю телерадіомовній компанії «Карпати» розповів заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Роман Берчак.

З 1 квітня кожного року Пенсійний фонд України без додаткового звернення особи буде проводити перерахунки пенсій працюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за віком, за інвалідністю та за вислугу років, які досягли пенсійного віку.

За законом, через кожні два роки людина має право звернутись за перерахунком, якщо після призначення або попереднього перерахунку пенсії продовжувала працювати.

Щоб не було таких звернень, з 1 квітня їм автоматизовано проведено перерахунки пенсій з дорахуванням 24 місяців страхового стажу або стажу за фактичною тривалістю, якщо після призначення чи останнього перерахунку пенсії минуло два календарних роки. При цьому, якщо це вигідно, враховується і заробітна плата.

”На сьогодні такий перерахунок вже проведено 44,1 тис. пенсіонерів із 55 тис. працюючих пенсіонерів, які знаходяться на обліку в органах Пенсійного фонду області. Середній розмір підвищення становить 39,7 грн. Такий перерахунок буде проводитись щороку, але це не позбавляє права на особисте звернення людини з заявою про перерахунок пенсії із дорахуванням страхового стажу та заробітку, адже хтось 24 місяці страхового стажу набуде з травня поточного року до березня наступного року” – зазначив Роман Берчак.