субота , 20.04.2024

За три місяці жителі Прикарпаття потратили 8 мільйонів доларів на купівлю нових автомобілів

З початку року в Івано-Франківську та області зареєстрували більш як 250  нових авто, а сума покупок за три місяці перевищила 8 мільйонів доларів США.

У першому кварталі на нові автомобілі витратили 8 мільйони доларів США, якщо не враховувати ціни додаткового обладнання. Більш ніж половина автомобілів, які купували на Прикарпатті, входить у ціновий діапазон від 17 до 35 тисяч доларів США.

Ще майже 25% автомобілів мали вартість до 17 тисяч доларів. Середня ціна у регіоні у першому кварталі 2018 року перевищила 31 тисячу доларів США.

За інформацією аналітичного відділу сайту з продажу автомобілів RST.ua, найчастіше  прикарпатці купували автомобілі марки Volkswagen. У регіоні зареєстрували 40 машин цього бренду на суму понад 1 мільйон доларів. Також часто купували Toyota, Nissan і Hyundai. Якщо розглядати серед моделей, то лідером продажів став Volkswagen Golf.

Загалом, у першому кварталі 2018 року в Україні зареєстрували 19 тисяч нових автомобілів на суму понад півмільярда доларів США. Близько половини суми покупок припало на столицю. Там на 7 тисяч автомобілів витратили понад чверть мільярда мільйонів доларів.

Найменше ж купували нових автомобілів у Чернівцях. Буковинці на 150 автомобілів витратили 4 мільйони доларів без врахування вартості додаткового обладнання.

Нагадаємо, упродовж минулого року в Івано-Франківську та області зареєстрували майже 1 100 нових легковиків на суму понад 30 мільйонів доларів США.

Найпопулярнішою маркою тоді в регіоні була Toyota. На 129 авто цього бренду витратили 4 мільйони доларів. Серед моделей бестселером став кросовер Hyundai Tucson.

Джерело: “Фіртка”