середа , 24.04.2024

Франківчанин за лічені хвилини “почистив” квартиру на 347 тисяч гривень

5,5 років тюрми дав суд злодію, який виніс з квартири тернопільського підприємця два мобільних, ноутбук і золота на 347 тис. грн.

Викрав таке багатство чоловік за лічені хвилини, бо спрацювала сигналізація. Швидко він встиг і все це продати на різних ринках.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 26 лютого.

Обвинувачений, як випливає із матеріалів справи, неодноразово судимий уродженець Івано-Франківської області Володимир К. У суді він розповів, що 28 березня 2016 року попутками добрався до Тернополя.

І перебуваючи біля одного з торговельних центрів за допомогою брелка від сигналізації, що підходив до різних типів, відчинив один із припаркованих там автомобілів. Із салону авто він викрав сумку, в якій був паспорт і ключі від хати. Із викраденого паспорта він і дізнався адресу проживання — неподалік того ж ТЦ.

Відтак пішов за вказаною адресою, подзвонив у дзвінок, та ніхто йому не відповів. Він зрозумів, що у помешканні мешканців нема і відчинив двері вкраденим ключем. Зайшов, але спрацювала ж відразу сигналізація. Тож за хвилину-дві він встиг вхопити два мобільних, ноутбук і золота із шкатулки — понад 40 виробів. Викрадені речі у подальшому продав на різних ринках.

Свою винну чоловік визнав повністю, щиро розкаявся, просив суд не карати його суворо. Однак суд прийшов до думки, що його перевиховання не можливе без ізоляції від суспільства. Відтак визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.4 ст. 185 КК “Крадіжка”, дав 5 років 6 місяців тюрми. Наразі вирок законної сили ше не набрав — оскаржити його сторони можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Джерело: “Терноград”