п’ятниця , 19.04.2024

На Прикарпатті старший прапорщик попався на хабарі (ФОТО)

Хабар у розмірі 10000 гривень отримав військовий однієї з частин, розташованих на території Івано-Франківської області.

Військовою прокуратурою Івано-Франківського гарнізону спільно із слідчими Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області та оперативними працівниками Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим пункту постійної дислокації однієї з військових частин.

Хабар у розмірі 10 тис грн призначався за повернення військового квитка, сприяння у звільненні з військової служби та нездійснення доповіді про відсутність громадянина на службі під час оформлення документів на звільнення.

Правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України, повідомили 7 березня у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

Наразі вирішується питання про оголошення старшому прапорщику про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.