четвер , 28.03.2024

Через п’яну їзду франківчанин втратив брата у ДТП, став інвалідом, а тепер ще й сяде в тюрму

Рік і чотири місяці тюрми дав суд франківчанину, що скоїв аварію із загиблими у місті Долина в лютому 2017 року.

авто алкоголь

Сам водій на момент аварії був п’яний, не мав посвідчення водія і права водіння. А авто на євробляхах, яким їхав, мало колесо із стертими шинами.

Інцидент трапився 23 лютого 2017 року. А вирок Долинський районний суд виніс 13 березня 2018 року.

Як випливає із матеріалів справи, водій MERCEDES-BENZ перетнув суцільну лінію, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автопоїздом у складчі тягача та напівпричепа. В наслідок зіткнення двоє пасажирів MERCEDESу травмувалось, один з них від отриманих травм помер.

У суді водій-винуватець розповів, що вранці, напередодні аварії, він з друзями випив близько одного літра горілки. А ввечері всі разом поїхали кататись. Дорогою додому, заїхали в магазин випити кави. Після чого — продовжили рух, дорогою розмовляли. Як трапилась аварія, він не пам’ятає, хоча свідомості під час аварії не втрачав. Мовляв, все трапилось дуже швидко. Щодо посвідчення водія, то сказав, що отримав таке під час роботи у Великобратанії. Однак куди воно поділося, не знає.

Свою вину — визнав. Та попросив суд суворо його не карати і не позбавляти волі. Мовляв, він тратив у аварії близького друга — двоюрідного брата, і сам отримав травми, внаслідок чого став інвалідом І групи.

Втім суд прийшов до висновку, що перевиховання у його випадку не можливе без ізоляції від суспільства. Тож визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК і дав рік і чотири місяці тюрми без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Наразі вирок законної сили не набрав — подати апеляцію сторони можуть протягом 30 днів з дня його проголошення. До вступу вироку в дію, засудженому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.