субота , 20.04.2024

Футболістка з Івано-Франківська потрапила до топ-клубу Західної Європи

Гравчиня національної збірної Мар’яна Іванишин працевлаштувалася у “Медику” (Конін), одному з найтитулованіших клубів Польщі, що останні чотири роки поспіль виграє золоті медалі.  

У цьому сезоні команда також очолює турнірну таблицю польської Екстракляси, пише газета “Експрес”.

— Приємно, що моїми послугами зацікавився великий футбольний клуб, — розповідає Мар’яна Іванишин. — Усе ж не так часто топові команди звертають увагу на українок. Тетяна Романенко виступає у Франції, але лише у другому за рангом дивізіоні. Мені ж вдалося потрапити до сильного західноєвропейського клубу, що домінує у чемпіонаті. Поляки запросили на оглядини і після п’яти днів запропонували укласти угоду на рік. Я захищатиму кольори просто фантастичного клубу.

— Чим саме вам імпонує польський “Медик”?  

— У Коніні є спеціалізована футбольна база, де живуть і тренуються лише жінки. Маємо всі умови для праці й відновлення: чотири тренувальні поля, басейн, сауну.   У клубі тренуються не лише дорослі, але й діти. Це справжній рай для дівчаток, які мріють стати футболістами. У моїй команді грають ще три приїжджі дівчини, з Америки, але вони мають польське коріння і  громадянство Польщі. Інші ж дівчата місцеві. Так що я стала першою легіонеркою в “Медику”. Мене тепло прийняли у польському колективі.

— На якій позиції гратимете у Польщі?  

— У збірній України дію на позиції оборонця, а от поляки залучили мене у центр півзахисту. Я маю бути плеймейкером та організовувати атаки команди. Тренери оцінили мою швидкість і техніку.   Із технікою в мене справді все гаразд. Наприклад, можу десять хвилин безперестанку набивати м’яча ногою. До слова, тренуюся декілька разів на тиждень.

— До речі, чому ви обрали саме футбол?  

— З дитинства люблю цей вид спорту, тримала кулаки за Андрія Шевченка. Також уболівала за мадридський “Реал”. З восьми років граю у футбол — розпочинала зі своїми братами, які любили поганяти м’яча. У п’ятнадцять років стала професіональною футболісткою, а мої брати так і залишилися в аматорському футболі.

Довідка:
Мар’яна ІВАНИШИН (24.08.1992)
Вихованка ДЮСШ №3 (Івано-Франківськ) 
Виступала за команди ЖФК “Нафтохімік” (Калуш), ЖФК “Легенда” (Чернігів), “Гурнік” (Лєнчна, Польща), “Спарта” (Прага, Чехія). З 2018 р. – “Медик” (Конін, Польща).