четвер , 28.03.2024

Скільки коштує оренда квартир в Івано-Франківську (ІНФОГРАФІКА)

В інфографіці показані середні ціни на оренду квартир в багатоквартирних будинках старого житлового фонду Івано-Франківська.

Згідно з даними агентств нерухомості, квартиронаймачі воліють орендувати квартири в новобудовах і багатоквартирних будинках старого житлового фонду.

Близько 70% молодих сімей вибирають нові житлові комплекси і тільки 30% – об’єкти старої споруди.

Клієнти середнього віку при цьому однаково цікавляться, як новими, так і старими житловими багатоквартирними будинками, йдеться на порталі Domik.ua.

Більшість орендарів віддає перевагу квартирам з лічильниками енергоресурсів, меблями і побутовою технікою. Близько 30% розглядають варіанти оренди житла без побутових і меблевих предметів. Такі клієнти хочуть облаштовувати свої квартири самостійно. Найбільш затребувані житлові багатоквартирні будинки, які знаходяться біля транспортної розв’язки та об’єктів соціальної інфраструктури.

 

Приблизно 60% квартиронаймачів воліють знімати житло в Івано-Франківську без посередників. На думку фахівця, 70% орендодавців не здає квартири студентам і клієнтам з дітьми дошкільного віку.

В інфографіці зафіксована середня вартість оренди житла в багатоквартирних будинках старої споруди Івано-Франківська. Показники можуть відрізнятися, оскільки залежать від планування, площі та місця розташування житлового об’єкта.

Орендувати однокімнатну квартиру в центрі міста квартиронаймачі можуть в середньому за 3000-4000 грн.

Зняти двокімнатне житло в багатоквартирних будинках старої споруди, розташованих в районах Івано-Франківська, наближених до центру, орендарі можуть за 3800-4500 грн.

Трикімнатні житлові об’єкти на околиці можна орендувати за 4000-5000 грн. Фахівці стверджують, що найбільш затребуваною для орендарів вважається центральна частина міста.

Джерело: pobudovano.com.ua