п’ятниця , 19.04.2024

Розбійник із Прикарпаття за напад на трьох дівчат отримав 8 років тюрми

За вчинення низки розбійних нападів на молодих дівчат коломиянина засуджено до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Коломийською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення щодо 35-річного коломиянина, який, будучи раніше неодноразово судимим за розбійні напади, вчинив нові умисні кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 187 («Розбій») Кримінального кодексу України.

Зокрема, в жовтні 2016 року в місті Коломия обвинувачений учинив напад з метою заволодіння чужим майном  на 22-річну потерпілу, погрожуючи їй насильством, небезпечним для життя та здоров’я, відкрито заволодів її грошовими коштами, після чого місце скоєння злочину покинув.

Цього ж дня зловмисникучинив аналогічне кримінальне правопорушення щодо 23-річної дівчини.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, чоловік здійснив напад на23-річну жительку Косівського району, погрожуючи їй насильством, небезпечним для життя та здоров’я, намагався відкрито заволодіти сумкою з ноутбуком, однак не зміг вирвати її з руки потерпілої та місце вчинення злочину покинув.

У результаті розбійного нападу із застосуванням ножа молодик завдав дівчині легких тілесних ушкоджень, які спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Прокуратурою доведено вину зловмисника у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень, вироком Коломийського міськрайонного суду обвинуваченому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.