п’ятниця , 19.04.2024

Понад 20 тисяч вірян: з’явилося відео масштабної Хресної дороги на Прикарпатті (ВІДЕО)

Івано-Франківськ позиціонує себе, як християнське місто. Про це неодноразово наголошував і міський очільник, Руслан Марцінків. 

А відтак, щорічно під час Великого посту, містом проходить загальноміська Хресна дорога. Люди охоче долучаються до цієї ходи і щорічно це справді масштабне багатотисячне дійство.

Цього року Хресна дорога зібрала понад 20 000 вірян, повідомляє Франик. Хода розпочиналась біля Церкви Царя Христа, котра знаходиться на Майзлях, а закінчилась біля Архікатедрального Собору Святого Воскресіння.

Вже декілька років поспіль під час такої ходи, віряни моляться за мир в Україні, а особливістю цьогорічного дійства, стала ще спільна молитва за усіх закатованих людей, котрих перепоховали вчора.

В Хресній дорозі брали участь представники усіх соціальних верств і найрізноманітніших професій, від маленьких дітей до літніх людей, було також безліч депутатів на чолі з міським очільником, чимало військових, представники різноманітних організацій, молодіжні спільноти, пластуни.

В центрі ходи, звичайно ж був великий дерев’яний хрест – символ Ісусового розп’яття. Його почергово несли, спочатку священики та семінаристи, потім вчителі, освітяни, учні, згодом військові та нацгвардійці. Долучитись до цього процесу міг кожен бажаючий. Останній відрізок дороги, хрест ніс міський мер Руслан Марцінків, разом із депутатами обласної і міської рад.

Під час кожної станції священики разом із людьми обговорювали хресну дорогу Ісуса і міркували, як тісно вона переплітається з сучасним життям.