п’ятниця , 19.04.2024

На Прикарпатті є хлопчик, який складає Кубик Рубик без рук (ВІДЕО)

Талановитих дітей справді є багато. Хтось гарно співає, другому вдаються математичні науки, іноземні мови, а треті можуть те, що не завжди під силу й дорослому.

От і знову мережу здивував 13-річний хлопчик Михайло Лагойда, котрий без допомоги рук, може скласти Кубик Рубіка, повідомляє Франик. Руками школяр складає головоломку протягом 6 секунд, а відтак стандартний спосіб складання його перестав цікавити. Тоді хлопчина подумав, що можна це робити і ногами. Спробував – вдалося. Хлопець каже, що перед тим як навчитись так швидко складати Кубик, він годинами сидів і тренувався, переглянув безліч матеріалів в інтернеті.

Наполегливий юнак навчається у 9-му класі Української гімназії №1. Михайло гарно навчається, чудово йому дається математика, але хлопець заперечує, що саме хороші математичні знання допомогли йому в такому швидкісному складанні головоломки. Юнак каже, що це той випадок коли формули зайві, потрібно просто мати хороше логічне мислення, пам’ять, ну і звичайно терпіння.

Окрім цього, хлопець дуже цікавиться географією і кліматологією, у нього вже навіть є наукова робота у сфері кліматології, котра була відправлена ним на Всеукраїнський конкурс і вже в квітні, юний науковець захищатиме свій проект у столиці України.

Стосовно наукової роботи, то хлопець розповів, що в ній він описував розподіл опадів у Івано-Франківській області, а також розробив прогноз погоди аж на 10 років вперед. Каже, що його праця може пригодитися аграріям, котрі зможуть зорієнтуватися скільки опадів прогнозується в тому чи іншому році.