п’ятниця , 19.04.2024

Двоє порушників правил дорожнього руху попалися ще й при спробі дати хабар

12 березня, неправомірну вигоду двоє жителів Івано-Франківської області пропонували працівникам сектору реагування патрульної поліції Яремчанського та Богородчанського відділень поліції.

В першому випадку було задокументовано факт надання неправомірної вигоди у службовому кабінеті у сумі 2000 гривень працівнику СРПП Яремчанського відділення поліції 45-річним жителем м. Калуш за непритягнення його до адміністративної відповідальності за вчинення дорожньо-транспортної пригоди та залишення місця події, що мало місце 8 березня в с. Поляниця.

Наступний факт був задокументований цього ж дня через декілька годин на Богородчанщині. 26-річний житель району в службовому кабінеті надав працівнику СРПП неправомірну вигоду в іноземній валюті в сумі 200 доларів США за непритягнення його до адміністративної відповідальності за ст. 130 ч.1 КУпАП (керування автотранспортом у нетверезому стані…) та повернення йому вилученого посвідчення водія.

В обох випадках правоохоронці відмовилися від пропозицій та повідомили про інцидент керівництво. На місце події прибули слідчо-оперативні групи відділень поліції та працівники прокуратури, які задокументували протиправну діяльність вказаних осіб.

Окрім адміністративної, правопорушникам доведеться понести ще й кримінальну відповідальність за спробу давання хабара.

Наразі вирішується питання про оголошення їм підозри у скоєнні вищевказаних кримінальних правопорушень. За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За скоєне, відповідно до санкції статті, передбачено покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, повідомляють у секторі комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області