п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті вбивцю 9-річної дівчинки засудили до довічного ув’язнення

На Івано-Франківщині засудили чоловіка за зґвалтування та вбивство малолітньої дівчинки.

Прокуратура домоглася довічного позбавлення волі винуватцю резонансного вбивства малолітньої дівчинки, яке сталося в селі Рожнів Косівського району у 2015 році.

Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні, відкритому за фактом замаху на зґвалтування малолітньої та вбивства останньої.

Нагадаємо, що 07.06.2015 в селі Рожнів Косівського району уродженець Тернопільської області намагався зґвалтувати та жорстоко вбив 9-річну дівчинку.

Після вчинення вбивства, з метою приховати сліди, чоловік прикрив труп потерпілої гілками та скрився з місця скоєння злочину, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

1 березня 2018 року вироком Косівського районного суду зловмисника визнанно винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 («Замах на злочин»), ч. 4 ст. 152 («Зґвалтування»), п.п. 2, 4, 10 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Як раніше повідомлялося, у червні 2015 року резонансний злочин трапився у селі Рожнів Косівського району. 9-річна дівчина серед білого дня пішла в магазин і не повернулася. Через півтори доби її понівечене тіло знайшли доволі близько від рідного дому.