п’ятниця , 29.03.2024

Миші, як коні: на Прикарпатті виник скандал через жахливі умови у дитячому садочку (ВІДЕО)

Протерміновані харчі та миші: в прикарпатському садочку батьки натрапили на жахливі знахідки

Вісім мішків борошна, пошкоджені мишами, крупи без дати придатності, протерміновані чай та кисіль. На такі знахідки батьки натрапили в садочку «Едельвейс», що в селі Яблунька Богородчанського району, пише “Фіртка”.

Батьки забили на сполох, адже їхні діти почали скаржитися на болі в  животі. Тож жінки вирішили дізнатися, чим годують дітей у «Едельвейсі». Найперше хотіли побачити, як зберігають молочні продукти і чи взагалі вони є. Однак до кухні їх не впустили, мами встигли лише побачити численні мишоловки на підлозі. Тож далі вирішили перевірити комору. Картина, яку вони побачили, вразила.

«Люди, подивіться, що наші дітки їдять в садочку с. Яблунька. Їм варять протермінований кисіль, на деяких упаковках з крупами немає дати виготовлення, а ще  в такій кількості, що їхній термін придатності швидше закінчиться, ніж діти зможуть спожити. Найелементарніше, 8 мішків муки, і в цих мішках дірки, що миші прогризли і там зробили туалет. Ще й миші бігають, як коні, батьки це бачили на свої очі. В підсобці завгоспа, яка видає їжу, воняє мишами. ЖАХ», – написала одна із мам Іванна Лешко на своїй сторінці у фейсбуці.

Завідуючої дитячим садочком Ірини Овчар не застали, виявилося, вона у відпустці. А от завгосп Марія Струк пояснила, що миші є всюди і іншим способом зберігати продукти вони не мають змоги.

«Відпустку педагогічним працівникам надають тільки в канікулярний період, тож не розуміємо, як завідуюча могла піти у відпустку. Ми овочів і фруктів там не побачили, а молока дітям не дають більше ніж півроку», – скаржаться батьки.

Тож мами з приводу виявлених фактів у дитсадку «Едельвейс» мають намір звертатися до директора департаменту освіти ОДА, голови Богородчанської РДА, райради, Богородчанської санітарно-епідеміологічної станції та головного управління захисту споживачів в Івано-Франківській області.