п’ятниця , 19.04.2024

“Кримінал та арешт”: у Франківську через 87 грн боргу колектори погрожують чоловікові

В Івано-Франківську колектори одного з банків погрожують клієнтові кримінальною справою та домашнім арештом.

Про це у соцмережі повідомив Ростислав Шпук, який і став жертвою телефонних вимагань та погроз.

“Дзвонили від А-Банку. Колись мені відкрили там картку для інвалідних нарахувань у зв’язку з непозбувною травмою ноги. І щомісяця ці нарахування туди нараховуються, і дружина купляє на них помідори для їди. Одного разу, навпаки, з’їли картку – чи то помідори, чи банкомат, і я сходив у банк по іншу, ідентичну тій, вже анульованій.

І ось пройшло кілька місяців і почались тривожні прояви нездорового глузду через мобілу – смси та дзвінки, після яких я чув голоси. Роботизовані. Вони марили якоюсь заборгованістю перед А-Банком.

Але потім голоси почали підкріплюватись погрозливими паперовими листами. Покійна картка так далеко зайти не могла. Тоді я сходив у банк, і виявилось, що я їм винен 80 грн за 4 місяці обслуговування картки. Раніше жодних нарахувань не було, тому я запідозрив її дублікат у легковажному марнотратстві. І, щоб довго не сперечатись, я запропонував банкірам знімати виплати автоматично, з карткового рахунку, заочно. Картка ж заряджена, на її на дні завжди лежить необхідна для цього сума. Що виявилось в А-Банку неможливим: треба приходити щомісяця в касу і сплачувати 20 грн у єдине загальне віконечко, яке мені не по маршруту.

Але після котрогось чергового дзвінка до мами стало не весело навіть мені, і я метнувся у банк на повному серйозі. Оскільки я говорив найголосніше, головна працівниця відділення зглянулась, сказала що не має на чудовисько з телефону прямого впливу, бо воно породжене, запущене і некероване. І взялась впливати посередством фінансових маніпуляцій, десь там все виправила, і 87 незрозумілих грн тією ж моєю карткою таки погасила. Натомість видала мені паперову подяку за співпрацю, де написано «Сподіваємось, що ви повною мірою оцінили переваги та вигоди співпраці з нашим банком!»

Але ось за тиждень наш дім отримує від А-Банку альтернативного листа, в парі із заявою на ім’я обласного Прокурора «Про вчинення злочину», де сказано, що я ухиляюсь від якихось зустрічей, і «Є підозра вважати, що (мною) було надано завідомо неправдиві дані про свої прибутки та місце роботи, некоректно вказано телефони та інші дані, а кошти в кредит було отримано без мети їх повернення…».

І закінчувався цей епос, за всіма своїми законами, темницею:

«Прошу вжити заходів до …, який шляхом обману заволодів коштами, чим заподіяв шкоду на суму 87 грн.
Відкрити кримінальне провадження….

Подати клопотання слідчому судді про застосування запобіжного заходу ДОМАШНІЙ АРЕШТ!»

Тобто чудовисько далі не відпускає, його зупинити неможливо, поки воно не відремигає своє вам в лице пережованими грошима, не доведе боротьбу за клієнта від противного, чи то лукавого, поза логікою, поза філософією – до повного повалення клієнта”, – пише Ростислав Шпук.

Джерело: “Галицький Кореспондент”.