п’ятниця , 19.04.2024

Екологічне лихо на всю Європу: Калуш може злетіти у повітря (ВІДЕО)

Через жадібне видобування корисних копалин під землю можуть піти цілі міста, а сотні будинків – злетіти в повітря. Відомий силач Олег Тягнизуб дізнаватиметься, як врятувати Калуш і Стебник та не допустити екологічного лиха на всю Європу.

Олег Скавич “Тягнизуб” разом із командою Вижити в Україні побував на Прикарпатті, аби дізнатися чому Україна, яка має одні з найбільших запасів калійних солей у світі купує мінерали у Білорусі. Та як міста на Прикарпатті перетворюються в зону екологічного лиха.

Ми на Прикарпатті. Саме тут, під моїми ногами знаходяться тисячі тонн покладів калієвих та магнієвих солей. Ці солі видобувають з давніх часів. Та яким чином такий багатий на цю корисну копалину край перетворився в зону екологічного лиха. Та як неправильне видобування може зашкодити тисячам українців”.

В Калуші вперше в світі почали видобувати калійні солі відкритим способом у Домбровському кар’єрі. Проте екологи наслідки такого видобування вважають катастрофічними для навколишнього середовища.

Спеціалісти запевняють, що через Домбровський кар’єр вже найближчими роками місцевих мешканців спіткає біда. Детальніше у відео.

Один коментар

  1. Василь Пушко

    Дякую,щиро ДЯКУЮ-що є такі люди як Олег Тягнизуб-що теж вболівають за людей Калуша,та прилеглих сіл.
    Я вже два місяці простійно це коментую,фотографії додаю-а мені у відповідь,при чому,помічник депутата
    Маргарита Лобода пише:”Що ви Пушко верзете…”
    Люди,на кого ця людина працює,і з ким вона за одно ?????????
    Я її навів факти із газети “Вікна”,люди підключились,теж написали коментарі,але мене друге дивує:інертність,
    остальних людей Калуша-де по сміттєвиї баках було:58 коментарів;по каналізаційному люку-149-а на мої дані,коментарі-дві людини!!!-звідси-байдужність,черствість,моя хата скраю…
    А тепер знову-ЧИТАЙТЕ,дивіться відео,можливо ПРОЗРІЄТЕ КАЛУШАНИ!!!!