субота , 20.04.2024

До Коломиї завітали найсильніші люди світу. Відбувся чемпіонат з пауерліфтингу (ФОТО)

Чемпіонат України з паурліфтингу пройшов 27 лютого у Коломиї. До міста над Прутом завітали найсильніші спортсмени України – чемпіони України, Європи та світу у найрізноманітніших вікових категоріях від юнаків до ветеранів.

Така урочистість пов’язана зі святкуванням 30-ти річчям розвитку паурліфтингу в Україні. Перший чемпіонат в Україні з паурліфтингу відбувся наприкінці лютого 1988 році у Вінниці, він дав потужний поштовх для розвитку цього виду спорту.

За цей період українські спортсмени показали себе не лише здібними до швидкого опанування нового виду спорту, а й нагадали світовій спільноті, що не даремно у нашому фольклорі так багато історій та легенд про богатирів, козаків характерників які були могутніми воїнами свого краю та зайняли одне з передових місць у Світовій спільноті паурліфтерів, яка налічує представників із 120 країн. За останні 5 років наша команда у світі одна із кращих.

Так само і представники 10 окремої гірсько-штурмової бригади показали свою міць непереможних воїнів свого краю та не лише брали безпосередню участь у змаганні з паурліфтингу, а й посіли призові місця. Від імені бригади виступив на змаганні наш резервіст Богдан Федорук у ваговій категорії понад 120 кілограм. Він показав один із кращих результатів, чим і підтвердив не лише свої досягнення на ниві спорту, а й досягнення бійців бригади.

Джерело: “13армия”.