четвер , 28.03.2024

Відпустка 2018: цікаві ідеї для подорожей від Doba.ua

Поки ми очікуємо справжньої весни, календарна вже давно прийшла, а з нею і думки про літню відпустку. Куди поїхати і що подивитися, аби запастися враженнями на цілий рік?

Разом із порталом  Doba.ua ми вирішили знайти цікаві варіанти для літньої мандрівки.

Бакота

В Україні є легендарна місцевість, яка не позначена на жодній карті. Це село Бакота за 55 кілометрів від Кам’янця-Подільського. Воно припинило своє існування досить недавно, у 1981 році. Там, де раніше жили люди, нині тече Дністер. Саме через будівництво його гідровузла було ухвалене рішення затопити та виключити Бакоту з облікових даних.

Власне, села вже немає, але сама місцевість дуже популярна серед туристів. Якщо бути точнішими, нині Бакотою називають берег уздовж Дністра і саме заради неймовірних пейзажів та старовини туди і приїжджають.

Прихильники усіляких містичних історій теж чудово знають про Бакоту, адже вважається, що затоплене село у княжі часи було густонаселеним центром Пониззя та мало свою унікальну енергетику. У Білій скелі над Дністром досі зберігся печерний комплекс Михайлівського монастиря, який щорічно приваблює паломників.

До речі, найзручніший спосіб сюди дістатися — річковий катер. Окрім того, завдяки унікальному ландшафту територія має особливий мікроклімат, що наштовхує багатьох на пошуки аномальних природних явищ.

Вінниця

Але далеко не кожен любить містичні історії або відпочинок на природі. Саме тому наступний варіант для відпустки — це Вінниця.

Ще у 2013 році Вінницю було названо найкращим містом для життя в Україні. Такий титул було присвоєно її не дарма, адже у місті панує справжня європейська атмосфера. Чисті вулиці, вражаюча архітектура та привітні люди роблять Вінницю надзвичайно гостинною.

Щодо розваг, напевно, кожен чув про вінницький плавучий фонтан. Звичайно, це незабутнє видовище, але окрім нього в місті можна відвідати філармонію, ляльковий та драмтеатр, музей вінницького трамваю та багато іншого.

Така мандрівка точно сподобається і дорослим, і дітям, а приємним бонусом буде те, що проблемою не стане ні купівля квитка, ні оренда квартир. Вінниця приваблює туристів, але поки ними не перенасичена, тому потрібно встигнути відвідати її до справжнього туристичного буму.

Чернівці

Тоді як у популярних путівниках Чернівці ставлять після Києва, Львова та Одеси, це місто заслуговує посісти одне з перших місць. Причин цьому багато. Одна з них — неймовірні пам’ятники архітектури, деякі з яких навіть включено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Як і Вінниця, Чернівці не раз потрапляли до різноманітних топів кращих міст України (краще місто для життя, відпочинку та ін.). Більше того, тоді як Одесу називають українською столицею гумору, то Чернівці вважають її пісенною столицею.

Що цікавого у цьому місті, окрім його титулів? Навіть якщо ви вирішите подивитися архітектуру або “сходити до місць, про які найчастіше пишуть в інтернеті”, вам знадобиться не менше 3-4 днів, аби побачити бодай мінімум з того, що є у Чернівцях. Резиденція Буковинських митрополитів,  Чернівецька ратуша та Театральна площа — лише початок зі списку видовищних пам’яток.

Тому не варто проводити відпустку, не виходячи з квартири. Чернівці оберете ви як напрямок для подорожі, Бакоту або місто, не тут не згадане, зробіть свою літню поїздку справді незабутньою!