п’ятниця , 29.03.2024

“Покоління Z” вважають свої гаджети кращими друзями

Більше половини молодих людей, народжених після 1995 року, вважають свої гаджети найкращими друзями. 

Про це говорять результати дослідження компанії Motorola Mobility щодо балансу між повсякденним і цифровим життям людей різного віку, представлені в рамках Mobile World Congress 2018.

Кожен третій опитаний зізнався, що користування смартфоном може бути більш пріоритетним, ніж спілкування з близькими людьми. Половина респондентів (49%) погоджуються з тим, що перевіряють свій телефон частіше, ніж вони хотіли б.

Третина користувачів (35%) визнають, що витрачають забагато часу на свій гаджет (44% серед молоді «Покоління Z»), і вважають, що вони будуть щасливішими, якщо витрачатимуть менше часу на свій телефон (34%). При цьому дві третини опитаних (65%) зізналися, що панікують, коли думають, що загубили смартфон.

Більшість хотіли б отримати допомогу для встановлення балансу між особистим життям і смартфоном. Фактично, 60% опитаних говорять, що для них важливо мати окреме життя від своїх гаджетів.

В онлайн опитуванні взяли участь 4418 людей у віці від 16 до 65 років. Motorola залучила до глобального дослідження професора Ненсі Еткоффа, відомого експерта у галузі поведінки мозку та науки про щастя Гарвардського університету.

«Більшість користувачів смартфонів непокоять їхні погані звички, в подоланні яких їм потрібна допомога, — говорить професор Ненсі Еткофф. — Вирішити ці проблеми допоможуть позитивні підкріплення поведінки, контроль навколишнього середовища та уважність. Широкий соціальний патерн поведінки, виявлений у цьому опитуванні, підкреслює необхідність колективного розуміння проблем та наступних дій для їх вирішення».

Motorola Mobility, як творець першого у світі мобільного телефону, відчуває свою відповідальність та розуміє бажання користувачів підтримувати баланс між використанням смартфонів та особистим життям. Це дослідження допомогло зрозуміти вплив технологій, що швидко розвиваються.

Зараз бренд працює з додатком SPACE. Він пропонує 60-денну програму, яка допоможе користувачам смартфонів стати більш уважними до використання гаджетів, регулюючи яскравість екрана, блокуючи сповіщення тощо. Додаток особливо актуальний для тих, хто має проблеми з нав’язливим бажанням перевіряти смартфон, оскільки допомагає усвідомлювати свої звички і навчитися знаходити баланс. Також Motorola пропонує набір опцій Moto Experiences для більш зручної та інтуїтивної взаємодії з пристроями.

2 коментарів

  1. Интересное исследование. Пока не прочитал, в принципе не задумывался сколько времени провожу смотря в экран смартфона.Очень интересно будет посмотреть на приложение Спэйс.

  2. Приємно бачити, що розробники Мото піклуються не лише про комфорт юзерів, а ще й про їх здоров’є. Адже від “гаджетної” залежності страждає майже кожна третя людина. Бажаю усього найкращого розробниками, та сподіваюсь побачити Space вже у новенькому Moto Z2 Force.