четвер , 28.03.2024

Подробиці вибуху у музеї Бандери на Франківщині: було 400 г тротилу

У п’ятницю, 16 лютого, заступник начальника обласної поліції Ігор Бабюк розповів деталі вибуху в історико-меморіальному комплексі ім. Степана Бандери у селі Старий Угринів Калуського району.

15 лютого поступило повідомлення про вибух. Оперативна група виявила пошкодження дверей на задньому дворі, парадних дверей та вікон. Встановлено, що вибуховий пристрій встановлено приблизно о 04.00 ранку. Двері позаду будівлі облили горючою речовиною. Бандери

«Поставить крапку, що за вибуховий пристрій, лише експертиза, – говорить Баб’юк. – Приблизно, це 400 гр тротилу. Чи він був саморобний чи промислового виробництва, встановить експертиза. Епіцентр вибуху пішов у стіну, відвалилися цегла».

За словами Баб‘юка поки не відомо, скільки було зловмисників. Встановлені камери не дали потрібного зображення.

У нацполіціі почали роботу за статтею 296.4 злісне хуліганство і 263.1 незаконне поводження із вибуховими пристроями. Нині проводять опитування працівників та місцевих мешканців та пошук зловмисників.

«Музей охороняють сторожі. Але в нічний час він був відсутній. Увечері вимкнув світло і пішов спати додому. Оцінку його роботи даватиме керівництво музею», – говорить Ігор Баб’юк.

Джерело: “Репортер”.

Фото ілюстративне.