четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті землевпорядник та сільський голова нахабно підробили документи

Прокуратура повідомила про підозру виконувачу обов’язків голови та землевпоряднику однієї з сільських рад

Долинським відділом Калуської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою службовими особами органу місцевого самоврядування.

Встановлено, що виконувач обов’язків сільського голови разом зі спеціалістом із землевпорядкування,  знаючи, що сесія сільської ради одного з населених пунктів Долинського району Івано-Франківської області  не відбувалася та земельні питання на ній не розглядалися, депутати вказаного органу місцевого самоврядування за прийняття рішень та передачу земельних ділянок у власність не голосували, умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, усупереч інтересам служби, виготовили завідомо неправдиве рішення сільської ради, на підставі якого житель даного населеного пункту незаконно оформив право приватної власності на земельну ділянку площею 0,40 га вартістю більше 290 тис. грн, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам.

Наразі вищевказаним фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 («Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією»), ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем»), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.