четвер , 28.03.2024

Завершується термін декларування доходів для підприємців на загальній системі оподаткування

Граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи для підприємців на загальній системі оподаткування – 9 лютого

Згідно з нормами Податкового кодексу фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування за результатами календарного року подає податкову декларацію про майновий стан і доходи. Про це нагадують в головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

У цій декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності також зазначаються інші доходи з джерел їх походження з України (дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), інвестиційний прибуток, дохід від успадкованого чи отриманого у дарунок майна і т.д.) та іноземні доходи, в тому числі відомості про нерухоме і рухоме майно.

Декларацію про майновий стан і доходи зобов’язані подати підприємці, які протягом звітного року отримували дохід ви­ключно від підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування, які провадили незалежну професійну діяльність та одночасно здійснювали підприємницьку діяльність на загальній системі оподаткування, та підприємці, які протягом 2017 року здійснили перехід зі спрощеної системи оподаткування на загальну і навпаки.