п’ятниця , 29.03.2024

Для контрактників військової служби на Прикарпатті побудують шість житлових будинків

На територіях військових містечок майже по всій території України планується зведення 184 житлових комплексів для контрактників військової служби загальною кількістю 23 тисячі ліжко-місць, з яких у Івано-Франківській області шість будівель на 750 місць.

На реалізацію проекту в Міністерстві оборони України передбачено фінансовий ресурс у сумі 2,6 млрд грн, з урахуванням коштів на відновлення зовнішніх інженерних мереж для під’єднання житлових комплексів.

Фінансування робіт буде здійснюватися наступним чином: 1,0 млрд грн, – за спеціальним фондом за рахунок коштів, які надійшли до Міноборони від реалізації конфіскованого майна; 1,6 млрд грн, – за загальним фондом Міністерства оборони України.

Закупівля робіт з будівництва житлових комплексів для розміщення військовослужбовців за контрактом буде здійснюватись з використанням електронної системи закупівель «ProZorro» відповідно до законів України «Про публічні закупівлі» та «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони» на підставі розробленої у Міністерстві оборони України типової документації, а саме: оголошення про проведення відбору та договору підряду. З метою посилення контролю та унеможливлення зловживань проводиться робота з Антимонопольним комітетом України.

Для забезпечення прозорості реалізації проекту будівництва уся проектно-кошторисна та тендерна документація розміщена на офіційному сайті Міністерства оборони України, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Довідково

Загальна площа будівлі, розрахованої на 125 ліжко-місць, складатиме 1055 квадратних метрів.

Це двоповерхова цегляна будівля із двосхилим дахом із металопрофілю, розміри в плані 16,8 на 36,5 метрів, висота якої буде 11,1 метрів. На кожному поверсі розміщено 6 житлових блок-секцій та кухня. На першому поверсі будівлі передбачені пральня з сушарнею. Кожна блок-секція має площу 54,5 квадратних метри, розрахована на 10 ліжко-місць і складається з двох житлових кімнат по 20 квадратних метри кожна, туалету та душової кімнати.

Також розроблені технічні вимоги на нові зразки меблів, якими планується обладнати приміщення усіх 184 будівель. Для зручного розміщення особового складу в кімнатах на 5 осіб для кожного військовослужбовця передбачено побутове ліжко на металокаркасі, напівм’який стілець, приліжкова шафа з полицями та шафа для одягу.

Планувальні рішення, зовнішнє та внутрішнє оздоблення, меблі, облаштування інтер’єрів буде ідентичним у всіх новозбудованих житлових комплексах. Зазначений проект розроблено з урахуванням побажань військовослужбовців служби за контрактом. У ньому реалізовано нові підходи до розміщення військовослужбовців з урахуванням досвіду армій провідних країн світу.

До розробки зазначеного проекту були залучені ветерани АТО, представники громадського суспільства та волонтерського руху.