вівторок , 16.04.2024

Печеніжинська ОТГ знову лідер у проекті «Громада на мільйон» (ВІДЕО)

Після минулих випробувань у проекті залишилося лише чотири об’єднані територіальні громади, які змагаються за головний приз – 1 мільйон гривень інвестицій від фонду WHISEF.

У новому випуску на Новопсковську, Бузьку, Княгининівську та Печеніжинську громади чекало нове завдання від інвесторів та ведучих Ірини Озимок і Дмитра Огньова.

Громадам-учасницям необхідно було розробити тур вихідного дня, який зможе привабити туристів до їхнього регіону. Особливої складності завданню додає те, що оцінювати тур будуть представники громад-конкурентів власними грошима.

Розмір винагороди організаторів розважальної програми залежить від того, наскільки тур сподобався туристам. Об’єднана громада, яка отримає найменше грошей, залишить проект.

Печеніжинська ОТГ Івано-Франківської області вирішила вразити гостей яскравим весільним туром для молодят. Закохані, які візьмуть участь у турі, можуть одружитися за давніми гуцульськими традиціями, але спершу, чоловіки мають пройти обряд посвяти в опришки, довівши свою мужність нареченій.

Три пари молодят від громад-конкурентів найвище оцінили розроблений Печеніжинською ОТГ тур вихідного дня з імпровізованою посвятою в опришки та обрядом гуцульського весілля.

Емоції у гостей зашкалювали. Заглиблення у традиції, справжній етнічний одяг та місцеві обряди стали залишили яскраві спогади і бажання повернутись сюди.

А Печеніжинська громада отримала 8200 гривень на свій віртуальний рахунок та продовжує змагатись за мільйон від інвестора.

Джерело: “Фіртка”