четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті 20-річний студент збував наркотики у великих розмірах (ФОТО)

За збут наркотиків в особливо великих розмірах поліція затримала студента.

В ході раніше розпочатого кримінального провадження передбаченого ст. 307 (зберігання, виготовлення та збут наркотиків) КК України, працівниками Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Івано-Франківській області спільно з слідчими Івано-Франківського ВП затримано за збут наркотиків 20-річного жителя Галицького району, студента одного з прикарпатських ВУЗів.

Крім того, під час обшуку в помешканні підозрюваного оперативники виявили та вилучили пакет із вмістом сухої наркотичної речовини «марихуани» загальною вагою близько 500 грам, які останній зберігав з метою незаконного збуту.

Наразі зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення йому підозри у вчинені цього злочину та обрання запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6-ти до 10-років років з конфіскацією майна.