п’ятниця , 19.04.2024

На Прикарпатті суд оштрафував футболіста, який нокаутував арбітра

Понад 9 тисяч штрафу присудив суд сільському футболісту, який вдарив під час гри центрального арбітра. Так, гравець відреагував на показану йому “червону картку” та видалення його з поля.  

Випадок трапився 4 червня 2017 року на стадіоні «Парк-Арена» в с. Ясенів-Пільний Городенківського району Івано-Франківської області, де проходив футбольний матч чемпіонату Городенківського району 2017 р.  між  командою „Яспіль с. Ясенів-Пільний” та командою „Обрій с. Чернятин Городенківського району”. Про це йдеться у вироку Городенківського районного суду від 23 січня.

Як випливає з матеріалів справи, під час футбольного матчу центральний арбітр Василь Г. приблизно на   15 хвилині першого тайму за порушення правил гри “нога в ногу”  застосував попередження у виді “жовтої картки”  “Яспіль” Степану Н.

На 34-й хвилині зробив друге попередження, продемонстрував “жовту картку”, що відповідно до правил гри означає  “червону” та вилучення з поля гравця. Після цього гравець вдарив з кулака арбітра в груди та покинув поле.

Після закінчення першого тайму, як розповів потерпілий, між вболівальниками почалась штовханина. Ті перешкоджали арбітрам покинути поле. Зробити це вдалось за допомогою поліції. Допомогла поліція покинути поле і опісля закінчення другого тайму.

Сам обвинувачений вину в суді не визнав,  давати показання    відмовився. Втім  суд, опитавши сторони, свідків прийшов до висновку, що футболіст винен у хуліганстві – ч. 1 ст. 296 КК. Та призначив йому покарання у вигляді 550 неоподаткованих мінімумів, що становить 9350 грн.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. Він може бути оскаржений до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Городенківський районний суд протягом тридцяти днів з дня його  проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ