четвер , 28.03.2024

Міст, стометрівка та церква, – Марцінків показав, як незабаром виглядатиме Пасічна (ФОТО)

У Івано-Франківську розповіли про те, які позитивні зміни чекають на мікрорайон Пасічна.

Вздовж дамби Бистриці Солотвинської планують спорудити церкву, облаштувати сквер, також для жителів мікрорайону відкриють нову школу і садок.

Ці об’єкти з’являться в районі нового моста на Пасічну.

“Думаю, за кілька років ця зона зміниться до непізнаваності – мікрорайон росте і розвивається. Ми запропонуємо варіант проекту, який хочемо реалізувати за декілька років”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Запланований проект має бути багатофункціональним, врахують думки експертів, нова зона буде активною та транзитною саме завдяки будівництву нового моста. Звернуть особливу увагу на збереження дерев та озеленення. Перші кошти на облаштування вже виділили – 10 мільйонів гривень.

Він розповів, що в цьому мікрорайоні робитимуть і інші проекти, зокрема нагадав про свою ідею створити “Пасічнянську стометрівку”.

“Для нашого міста важливим є створення нових парків та зон для відпочинку. Ми побачили, що таких місць катастрофічно не вистачає, бо на вихідні людей так багато, що парк Шевченка фактично не справляється”, – переконує міський голова.

За його словами, збільшення населення і розширення міста є для влади великим викликом до створення нових об’єктів.

Плани на розвиток справді великі: у відпочинковій зоні будуть і місця для відпочинку, і зелений лабіринт, просторі спортивні зони, подумали і про велосипедистів. Щодо парку, то це буде третій за площею і кількістю насаджень парк у місті – близько 3 гектарів.

Планують перші роботи розпочати вже цього року, як мінімум – владнати всі питання з проектами та документацією.

“Завжди простіше творити з нуля, ніж пристосовуватися”, – каже мер міста.

Джерело: “Галицький Кореспондент”.