четвер , 28.03.2024

Житель Прикарпаття, якого підозрюють у крадіжці, спробував втекти за кордон

За клопотанням прокуратури жителю Коломийського району змінено запобіжний захід увигляді застави в сумі 35 240 тис. грн на тримання під вартою. 

Коломийською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом крадіжки, щодо 30-річного чоловіка, який, будучи раніше судимим, знову вчинив крадіжку чужого майна.

Так, 03.01.2018 за клопотанням процесуального керівника Коломийської місцевої прокуратури, відповідно до ухвали слідчого судді Коломийського міськрайонного суду, жителю смт. Отинія обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2  ст. 185 («Крадіжка») Кримінального кодексу України.

Після внесення застави в сумі 35240 тис. грн останній був звільнений з-під варти.

Однак підозрюваний, не дотримавшись умов застави, 31.01.2018 спробував перетнути державний кордон України, де і був затриманий.

За клопотанням Коломийської місцевої прокуратури цього ж дня щодо нього  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заставу в сумі 35 240 тис. грн  звернуто в дохід держави, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.