п’ятниця , 19.04.2024

В Івано-Франківську відбудуться курси екскурсоводів

За сприяння управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради в Івано-Франківському туристично-інвестиційному центрі проводитимуться курси з навчання екскурсоводів.

Розпочнеться навчання 16 березня 2018 року та триватиме 3 місяці, повідомляє прес-служба мерії.

Викладачі: методисти та практикуючі гіди, сертифіковані тренери Федерації європейських гідів (FEG), члени ГО «Всеукраїнська асоціація гідів», викладачі вищих навчальних закладів Києва та Івано-Франківська.
З метою підтримки розвитку державно-приватного партнерства, реалізації спільних проектів у рамках об’єднання «Туристична рада Івано-Франківської області» державне підприємство «Навчально-консультаційний центр по туризму» за підтримки ГО «Всеукраїнська асоціації гідів», ТзОВ «Туристична фірма «Еней», інформаційного сприяння управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради  та управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації започатковує проект фахової підготовки екскурсоводів для міста Івано-Франківська – курси екскурсоводів.

Головною метою проекту є розвиток інституційного партнерства, підвищення кадрового потенціалу у сфері екскурсійного супроводу. Результатом проведення курсів екскурсоводів буде підготовка фахівців туристичного супроводу за існуючими туристичними маршрутами, а також створення нових оригінальних туристичних маршрутів.

До програми навчання входить: теоретична і практична підготовка, вивчення і оволодіння методичними прийомами проведення екскурсій, складання та калькуляція маршрутів, психологія роботи з різними групами туристів, а також вивчення історії і пам’яток Івано-Франківська. До закінчення навчання слухачі підготують «портфель гіда» і авторську екскурсію.

Після закінчення курсу слухачі набудуть навички проведення екскурсій та розробки маршрутів, отримують свідоцтво державного зразка за фахом «Екскурсовод».

Слід відзначити, що Івано-Франківщина – лідер екскурсійного туризму в Україні. Щороку понад 1 мільйон українців приїжджають до міста та на Прикарпаття, щоб здійснити пізнавальні мандрівки і дізнатись цікаву та змістовну інформацію про наш край, його історію, культуру, звичаї і традиції, етнографічне розмаїття тощо.

Зважаючи на підвищений попит на екскурсійні послуги і те, що екскурсійна діяльність створює додаткові робочі місця на території туристичного обслуговування, ринок потребує кваліфікованих фахівців для сфери туристичного супроводу. Одним із способів об’єднання зусиль бізнесу і влади для покращення туристичної привабливості території є надання якісного сервісу українським та іноземним туристам.

Контакти організаторів: (0342) 71 35 18, 72 57 70, 55 20 65