четвер , 25.04.2024

5 гривень або страйк – у Франківську перевізники вимагають підвищення тарифів (ФОТО)

Пасажири 25 маршруту вранці 17 січня побачили оголошення від перевізника про можливе припинення роботи.

В ньому зазначено, що при діючому тарифі стало неможливо вести господарську діяльність. Тому, якщо у ситуацію не втрутиться міська рада, громадський транспорт може зупинитися, інформують у Фейсбук-спільноті “Франківські теревені. Читачі додають, що такі ж оголошення є в автобусах на маршруті №35, 37к, пише “Галка”.

“В зв’язку з подорожчанням палива, збільшенням мінімальної заробітної плати та вартості обслуговування транспортних одиниць і перевезенням великої кількості пільгових категорій без компенсації стає неможливим виконувати господарську діяльність при діючому тарифі.

Попереджаємо мешканців міста про можливу зупинку громадського транспорту до вирішення даного питання міською радою м. Івано-Франківськ“, – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, наприкінці минулого року перевізники ініціювали громадські слухання щодо підвищення тарифу на проїзд в місті або зміну правил перевезення пільговиків.

Тоді міський голова Руслан Марцінків заявив, що вимоги перевізників безпідставні, і їм краще задуматися над покращенням послуг.

Наприкінці минулого тижня Руслан Марцінків також повідомив, що перевізники вимагають підвищити вартість проїзду до 5 гривень та змінити правила перевезення пільговиків.