четвер , 28.03.2024

У франківських “копів” новий начальник (ФОТО)

Сьогодні, 30 січня, у патрульній поліції області перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький представив нового керівника Управління патрульної поліції Івано-Франківської області – Олега Костенка та т.в.о. заступника начальника – Андрія Тірона.

Нагадаємо, до цього керівником управління патрульної поліції в Івано-Франківській області був Дмитро Міхалець, котрий у листопаді минулого року перевівся для подальшого проходження служби у Головному управлінні Нацполіції у Хмельницькій області.
Ново представлений лейтенант поліції Олег Костенко до цього очолював патрульну поліцію на Хмельниччині.

– Олега Олександровича знаю з самого початку роботи патрульної поліції. Розпочав він з патрульного поліцейського у Києві після успішного проходження першого відбору до нової поліції. З 4 липня 2015 року перші поліцейські вийшли на патрулювання і з того часу запрацювала нова структура поліції. За добросовісне виконання обов’язків пізніше був призначений начальником дорожньої поліції Київщини, удосконалював свої професійні здібності, а відтак переведений керівником патрульної поліції у Хмельницький. Довів свою самовідданість службі, завжди чуйний до будь яких проблем та готовий до виконання обов’язків на цій посаді”, – сказав Олексій Білошицький.

Олег Костенко подякував за довіру та наголосив, що буде продовжувати започатковану справу своїх попередників – захищати спокій громадян та при взаємодії та підтримці керівництва Головного управління Нацполіції в області патрульна поліція сумлінно виконуватиме завдання, спрямовані на боротьбу зі злочинністю.

Також представили і т.в.о. заступника начальника Управління – начальника відділу чергової служби УПП в Івано-Франківській області рядового поліції Андрія Тірона, який є родом з Івано-Франківщини. Він брав участь у Революції Гідності, був сотником. Після подій на Майдані командував у зоні АТО одним з добровольчих батальйонів Нацгвардії. Неодноразово був нагороджений в т.ч. і орденом «Богдана Хмельницького». Він, як справжній патріот, вирішив продовжити службу людям і державі, перейшовши у патрульну поліцію. Після підготовки у відділі моніторингу Департаменту патрульної поліції України працював у Управлінні патрульної поліції Києва на посаді старшого інспектора з якої переведений на вказану посаду. 

Після представлення Андрій Тірон подякував за надану довіру та запевнив, що з честю і гідністю служитиме громаді.

З приємністю привітав новопризначених начальник ГУНП в області Віктор Шкутов, відзначивши позитивні результати діяльності патрульної поліції: «За минулий рік у нас зниження вуличної злочинності на 65 відсотків по місту Івано-Франківську, 68% – у громадських місцях, на 40 % знизилася кількість ДТП. Тобто це безпосередньо те, з чим стикається постійно патрульна поліція. Я бажаю підтримувати гарні напрацювання і ці традиції. Що стосується співпраці з Головним управлінням, то ми дуже вдячні за спільно започатковані відпрацювання по районах області навіть із залученням чернівецьких патрульних. Вони дали гарні результати. Це позитив. Сподіваюся на плідну подальшу співпрацю у наведенню порядку на теренах області. Міцного Вам здоров’я, натхнення і щоб підлеглі не підводили, а ми готові завжди підставити своє плече».

 

Привітав новопризначене керівництво патрульної поліції і заступник міського голови Івано-Франківська Олексій Кайда: «Спокій на вулицях – це не тільки завдання правоохоронних органів, але й влади. Тому ми спільно продовжимо працювати над тим, щоб наш обласний центр, де є багато туристів, був безпечним і комфортним для людей. Ми завжди раді співпрацювати і допомагати».

На звершення заходу журналісти поспілкувалися з новопризначеними та запитували про подальші плани у їх діяльності.