четвер , 25.04.2024

На торгівлі наркотиками франківський лікар заробив 43 тисячі гривень і кримінальну справу

Прокуратура повідомила про підозру приватному лікарю, який збував наркотики, йому «світить» до 10 років позбавлення волі

Прокурорами Івано-Франківської місцевої прокуратури спільно з співробітниками Управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області у рамках досудового розслідування кримінального провадження передбаченого ст. 307 КК України, викрито злочинну діяльність приватного лікаря, який займався збутом, психотропних та наркотичних засобів.

Так, 27 грудня 2017 року у ході проведення санкціонованих обшуків в робочих кабінетах та по місцю проживання підозрюваного вилучено грошові кошти в сумі 43 тис. грн, виручені за збут вищевказаних засобів та понад 30 таблеток лікарського препарату з вмістом психотропних речовин.

На даний час зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів») Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу вигляді тримання під вартою.

Cанкція вказаної статті передбачає покарання від 6 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.