середа , 24.04.2024

На Прикарпатті оштрафували лікарку, яка отримала від пацієнтки хабар за проведений аборт

Наприкінці грудня суд оштрафував лікарку жіночої консультації Калуської ЦРЛ Наталію В., спійману правоохоронцями “на хабарі”.

Медик з державного закладу отримала 1000 грн винагороди  за проведений аборт.

Тепер їй доведеться викласти з кишені майже у  п’ять разів більше, ніж отримала.

Про це йдеться у вироку  Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області. Інцидент трапився ще у 2015 році, однак крапку суд поставив 28 грудня 2017.

Відповідно до матеріалів справи,  до лікаря жіночої консультації Калуської ЦРЛ Наталія В., яка може здійснювати лікування та проводити оперативні втручання хворим, звернулась жінка з проханням переривання вагітності. Пацієнтка і лікар домовились. І уже за дні медик,

грубо порушуючи п.п. 2.2, 2.5, 2.6 Порядку надання комплексної медичної допомоги вагітній жінці під час небажаної вагітності, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України № 423 від 24.05.2013, у своєму кабінеті провела процедуру переривання небажаної вагітності. За операцію лікарка отримала 1000 грн, які відразу ж поклала у кишеню халата. Після цього її затримали правоохоронці.

В судовому засіданні обвинувачена вину в скоєному визнала повністю, у вчиненому щиро розкаялась. Лікар згодилась обмежитись її допитом та не досліджувати докази стосовно фактичних обставин.

Суд, відповідно, визнав її винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 354 ч.3 КК України “Одержання незаконної винагороди працівником державного підприємства, установи чи організації” та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250  грн. Ще суд сказав стягнути з неї 2611 грн процесуальних витрат  за проведення судових експертиз. А 1000 грн “винагороди” суд розпорядився конфіскувати в дохід держави.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. Апеляційна скарга може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Читайте також:
Суд амністував правоохоронця, який вимагав 40 тисяч з водія за побиту вантажівку