середа , 24.04.2024

Івано-франківські співробітники СБУ затримали спонсора донецьких терористів

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом фінансування тероризму.

Встановлено, що 30-річний уродженець Донецької області на непідконтрольній Україні території створив підприємство, яке займалось пошиттям спецодягу для курсантів одного із військових училищ самопроголошеної ДНР, тим самим здійснював матеріальне та фінансове забезпечення вказаної терористичної організації.

Співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури області зловмисника затримано.

На даний час указаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-5 («Фінансування тероризму») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Один коментар

  1. А чого не поїхав відпочивати за поребкик, а поперся в Карпати? бЕндерів і правосєків не боявся? Може ще й квартирку в “Калиновій слободі” прикупив?
    Не треба його судити, віддайте в руки матерям загиблих солдатів чи добровольців, віддайте матері Андрія Витвицького, “Спікера”, якого хоронили на самий Йордан