четвер , 25.04.2024

Франківські перевізники розповіли, скільки насправді вони заробляють

Навколо Франківських перевізників, маршруток, та водіїв, постійно зчиняються різноманітні скандали. Місцеві мешканці відверто не задоволені умовами перевезення.

Постійно з’являється все нова інформація про грубу поведінку водіїв. Останні відверто грубіянять пасажирам, можуть відмовити в пільговому проїзді, чи навіть погрожувати вигнати з автобуса.  Водії в свій захист скаржаться на погані зарплати, та важкий робочий день.

Нещодавно всі обговорювали можливий мітинг перевізників, котрі хотіли щоб проїзд коштував дорожче. Проте мер міста Марцінків, зазначив, що як мінімум до березня про жодне підвищення тарифів мова не йтиме. Кого це не задовольняє, може розірвати договір – негайно. Після такої заяви, страйку вдалося уникнути, повідомляє Франик.

Скільки заробляють автобуси,  та чи можуть себе справді окупити, розповів  начальник Асоціації франківських перевізників – Стахів Олег.

Він стверджує, що з збільшенням мінімальної заробітної плати,  перевізники не стали більше заробляти, адже інфляція знецінює всі доходи. Якщо, для прикладу,  раніше колесо коштувало 1800 гривень, то тепер потрібно заплатити вже біля 4000 гривень. Запчастини купляються за курсом долара, тому зекономити на них перевізники, аж ніяк зможуть.

Пан Стахів розповів, що найприбутковішим у місті є 22-й  автобус.  На цьому рейсі є 10 великих автобусів. В кінця робочої зміни, водій здає приблизно 3000-3500 тисячі. Ще пальне – 100 літрів. Тобто заробляє приблизно 700-800 гривень.

Ще є певні кошти від рекламних оголошень, котрими обклеюють автобуси. В рік один автобус приносить 5000 доходу від реклами. Від реклами, ще є плюс в тому, що плакатами можна приховати певні дефекти автобуса, так як пофарбувати маршрутки,  наразі немає коштів.

Олег Стахів заявив, що має надію, що міська влада все таки дійде певної згоди з перевізниками, так щоб всі залишилися задоволеними.