четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті приватний підприємець “кинув” лісгосп на 260 тисяч гривень

Коломийська місцева прокуратура через суд вимагає від підприємця повернути державі понад 260 тис. грн      
Косівським відділом Коломийської місцевої прокуратури до господарського суду Івано-Франківської області заявлено позов в інтересах держави в особі державного підприємства «Кутське лісове господарство» про стягнення коштів за лісопродукцію в сумі понад 260 тис. грн із суб’єкта господарювання, що не виконав умов договору.

Встановлено, що 20.10.2016 між державним підприємством «Кутське лісове господарство» та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір купівлі-продажу необробленої деревини.

Однак, зобов’язання, передбачені договором, ТзОВ належним чином не виконало, внаслідок чого виникла заборгованість перед ДП «Кутське лісове господарство» в розмірі понад 260 тис. грн.

Наявність такої заборгованості завдає істотної шкоди інтересам держави, а саме порушує право державного підприємства на своєчасне отримання коштів та їх раціональне використання.

На даний час господарським судом Івано-Франківської області провадження у справі відкрито, триває судовий розгляд, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.