п’ятниця , 29.03.2024

Майже 8 тисяч жителів Прикарпаття отримують допомогу по безробіттю

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості, становила 36,4 тисячі. При цьому 25,4 тис. осіб були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості області, збільшилася на 7,8% та становила 7,9 тисячі.

Кількість вакансій у базі даних служби зайнятості збільшилася на 5,6% до 39,0 тис. одиниць. За сприянням служби зайнятості було укомплектовано 36,3 тис. вакансій, рівень укомплектування вакансій склав 91,7%.

На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску працевлаштовано 644 безробітних, в тому числі 248 осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 396 осіб, які працевлаштовані на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

За сприяння служби зайнятості 67 безробітних стали підприємцями, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи. Крім того, 11,0 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за сприяння служби зайнятості 6,5 тис. безробітних проходили професійне навчання.

Профорієнтаційні послуги отримали 117,3 тис. громадян, у тому числі особи, які навчаються у навчальних закладах різних типів, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в антитерористичній операції, внутрішньо переміщені особи та особи, попереджені про вивільнення.

Станом на 1 січня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становила 9,2 тис. осіб, з яких 7,9 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю у грудні 2017 року становив 2124 грн (у грудні 2016 року – 1825 грн), повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.