п’ятниця , 19.04.2024

Хто кришує перевізників твердих побутових відходів в Івано-Франківську?

На оперативній нараді 19 грудня міський голова Руслан Марцінків традиційно заслухав питання про стан впорядкування території міста.

За словами міського голови, багато запитань залишається до вчасного обслуговування контейнерних майданчиків, а також вивозу сміття з маленьких урн.

“Ми реалізовуємо різноманітні проекти, хочемо, щоб місто та вулиці мали сучасний вигляд. Але часто урбаністичну атмосферу додають не тільки елементи благоустрою, але й нагромаджені купи сміття”, – зізнався Руслан Марцінків. Серед найпроблемніших сфер назвав купи відходів довкола маленьких урн, зокрема поблизу зупинок громадського транспорту.

Директор ДЖКГ Михайло Смушак наголосив, що такі маленькі сміттєві баки призначені для дрібних відходів, чим люди часто нехтуюють: “Під час подібних обстежень ми практично всюди фіксуємо випадки, коли в таких смітничках цілі “квартирні” пакети. Тому хочу звернутися до жителів з проханням викидати пакети зі сміттям в спеціально призначені для того місця, щоб недопускати подібних незручностей на вулицях міста та міських зупинках”.

Руслан Марцінків дав доручення інспекції з благоустрою ретельніше контролювати санітарний стан у місті, зокрема в частині вчасного прибирання контейнерів та урн та звинуватив Михайла Яцківа у “кришуванні” перевізників, що займаються вивозом ТПВ. “Чомусь під час доповідей ви не акцентуєте увагу на невчасному вивозі сміття, хоча проблеми є. Складається таке враження, що “зелений патруль” на чолі з керівником “кришує” перевізників. Вочевидь, дається взнаки минуле”, – пожартував міський голова.