четвер , 28.03.2024

Франківські депутати прийняли звернення щодо свавілля навколо Локомотиворемонтного заводу

У п’ятницю, 15 грудня, депутати Івано-Франківської міської ради в черговий раз звернулись до органів держвлади щодо свавілля навколо Локомотиворемонтного заводу.

Місто прийняло рішення про купівлю, ДВІЧІ взяло участь у відкритому конкурсі, викупило завод, дотрималось усіх вимог Фонду держмайна, але акцій місто так і не отримало.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що подібні маніпуляції – не що інше, як виконання “замовлень”.

“Звертався особисто до “вповноважених”. Офіційної відповіді нема, а неофіційна відповідь така: якщо зараз дозволити купити Франківську ЛРЗ, то хто завтра заборонить Дніпру купити “Дніпросталь” чи Одесі Припортовий завод?
Попри все, дав доручення тимчасовому керівнику ЛРЗ від міста Руслану Терешку максимально, доки ми можемо це зробити, погасити заборгованість по зарплатні.

Сьогодні на сесію прийшов колектив ЛРЗ, вони просять нашої підтримки і ми просто не маємо права їх залишити. Бо результати роботи заводу під керівництвом міста навіть за ці три місяці помітні. Якщо раніше ЛРЗ виробляв продукції на 800 тис. грн. при потребі у зарплатні понад 1 млн. грн., то за жовтень (з новим керівництвом!) – на 1 млн. 700 тис. грн., за листопад – 3 млн. 300 тис. грн., а за грудень планують подвоїти останній показник. Отож, робіть висновки, з яким керівництвом заводу світить процвітання, а з яким його просто-напросто заженуть у банкрутство”, – підкреслив міський голова.