п’ятниця , 29.03.2024

УГКЦ запрошує франківчан долучитися до соціальних днів у в’язниці

Протягом традиційних соціальних днів неможливо оминути увагою в’язнів. Акція спрямована на збір засобів індивідуальної гігієни.

В УГКЦ просять настоятелів парафій та вірних долучитися до підтримки найбільш вразливих категорій в’язнів, збираючи після недільних Богослужінь 3 і 10 грудня персональні пакунки із засобами індивідуального користування.

Потребують волонтерів у парафіях УГКЦ, готових 30 хвилин після своєї участі у недільній Службі (3 і 10 грудня) затриматися і зібрати те, що люди схочуть пожертвувати.

Зібране зберігатиметься у парафіях до кінця акції, відтак парафіяльні волонтери передадуть пакунки єпархіальним в’язничним капеланам. У супроводі добровільних помічників священик відвідає в’язнів протягом першого тижня листопада.

Кожний, хто бажає долучитися до соціальних днів у в’язниці, може створити один індивідуальний набір гігієнічних засобів, куди можна покласти:
– мило;
– шампунь;
– зубні щитку і пасту;
– туалетний папір;
– гребінець;
– господарське мило;
– пральний порошок;
– гігієнічні прокладки для жінок.

По змозі можна додати блокнот, листівку з підбадьоренням і запевненням про молитву, ручку, образок.

Соціальні дні у в’язниці не лише створюють допомоговий гуманітарний контекст, а і є нагодою зустрічі із в’язнями в рамках євангелізації та суспільно-мистецьких ініціатив.

Для з’ясування необхідної інформації щодо проведення соціальних днів у в’язниці контактуйте:

Павло Загороднов,
референт Відділу Курії УГКЦ з душпастирства
у пенітенціарній системі України
моб. 097 397-29-40

e-mail: zagorodnov.p@gmail.com