п’ятниця , 29.03.2024

Ялинка із Прикарпаття стала посміховиськом у столиці Молдови (ФОТО)

Міська влада Кишинева вимагає повернення грошей за новорічну ялинку, яку в столицю Молдови привезли з України.

Компанія, яка займалась транспортуванням дерева погодилась повернути кошти мерії Кишинева, пише “24-ий канал”.

Як пише місцеве видання Realitatea, міська влада заявила про невиконання умов договору. Тому їй повернуть 15 тисяч леїв (майже 24 тисячі гривень) за саме дерево та 13 тисяч леїв (приблизно 20 тисяч гривень), які були витрачені на транспортування з України до Молдови.

Виконувач обов’язків мера Кишинева Сільвія Раду наголосила, що випадок з ялинкою повинен стати для міських чиновників уроком, щоб у майбутньому в таких договорах прописувалися більш жорсткі штрафні санкції.

Новорічну ялинку в центрі Кишинева встановили ще 2 грудня. Проте, м’яко кажучи, вона мала дуже непрезентабельний вигляд.

Дерево, яке везли з околиць популярного українського гірськолижного курорту “Буковель”, сильно постраждало під час транспортування.

Дерево з України мало стати головною ялинкою Молдови. У Молдові ялинку потрібної висоти знайти не вдалось, тому вирішили замовити з України.

Після скандалу мер Кишинева пообіцяла встановити нову ялинку за власний рахунок – нову ялинку висотою 19 метрів зрубали в одному з житлових масивів міста на території колишнього дитячого садка.