п’ятниця , 19.04.2024

Чим загрожує жінці відсутність сексу

Секс – це важливий фактор, який впливає на жіноче здоров’я. 

секс жінкаМова йде не лише про дратівливість чи про поганий настрій, наслідки відсутності статевого життя можуть ще більш пагубними.

Низька самооцінка

Навіть якщо жінка давно заміжня і дуже приваблива, відсутність регулярного сексу може спонукати її замислитися над власною привабливістю. Секс допомагає боротися із заниженою самооцінкою, адже під час статевого акту жінка відчуває себе бажаною і сексуальною.

Проблеми зі шкірою

Якщо жінка має регулярний секс, то її шкіра красивіша та більш пружна, аніж у жінок, які не ведуть сексуального життя. Це пов’язано з тим, що секс стимулює колаген, який дозволяє шкірі виглядати молодше. Якщо ж секс відсутній, то шкіра починає в’янути, можуть з’явитися зморшки і прищі.

Поганий настрій і депресія

Не секрет, що задоволена жінка – щаслива жінка. Сексологи не припиняють стверджувати, що гарний настрій тісно пов’язане з інтимною близькістю. Коли сексу немає, через відсутність серотоніну, який виробляється при оргазмі, жінка стає більш напруженою, у неї навіть може початися депресія.

Зниження імунітету

Дослідження фізіологів показають, що у людей, які хоча б 2 рази на тиждень займаються сексом, імунітет на 30% міцніший, ніж у тих, у кого його немає, або є, але дуже рідко. Крім того, інтим може запобігти простудним та вірусним захворювання.

Джерело: “24 канал”