п’ятниця , 26.04.2024

У Карпатах п’ять годин рубали новорічну ялинку для Києва (ВІДЕО)

За кількістю кілець на зрубі лісники визначили, що ялинці 91 рік

ялинкаГоловна новорічна ялинка країни вже готова вирушила до Києва. Виросла вона у Прикарпатті, у Богородчанському агролісгоспі, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Дерево для почесної місії лісники шукали майже тиждень. Традиційно зупинилися на ялиці білій, адже її хвоя довго не осипається. Рубали головну ялинку країни майже п’ять годин. Потім дерево завантажили на спеціальну платформу.

За кількістю кілець на зрубі лісники визначили, що ялинці 91 рік. Вона саме досягла віку, коли її вже потрібно зрубати. За планом, у понеділок ялинка вже стоятиме на Софійській площі.

Як уже повідомлялося, Новий рік у центрі Києва цьогоріч буде “неоновим”. Так назвали свято його організатори. Головною окрасою стане ялинка заввишки 30 метрів, прикрашена метровими ліхтарями, що триматимуться на канатах. Тисяча іграшок і 3,6 км гірлянд будуть кожного дня світитися іншими кольорами. Прикраси вартістю 2,7 млн гривень уже купили за кошти меценатів. Загалом на свято хочуть витратити 27 млн гривень – це 9,5 тисячі мінімальних зарплат українців.