четвер , 28.03.2024

Партійний демарш: четверо франківців покинули ряди “Самопомочі”

Свою аполітизацію члени партії пояснюють авторитаризмом та «ручним режимом» керування «Самопоміччю» з боку Політради партії.

Заяви про припинення членста написали Тарас Виноградник, Олександр Гладій, Валерій Рибалов та Віктор Ільків.

«Декларуючи в Статуті політичної партії «Об’єднання Самопоміч» основоположними принципами діяльності рівноправність всіх членів партії, гласність, законність, відкритість, вільний вибір, внутрішньопартійну демократію, відповідальність та патріотизм, в безпосередній діяльності керівництво партії реалізовує цілком протилежні: «ручний режим» керування, авторитаризм, зневагу до власної думки і позиції, унеможливлюючи таким чином здійснення основної діяльності, задля якої ми як партійці об’єднувались в політичну силу навколо ідей «Самопомочі», – йдеться у тексті заяви.

До порушень Статуту та принципів волевиявлення наводять такі факти як скасування результатів виборів керівника обласної організації, що відбулися у липні, а також нехтування рішенням зборів міської організації, де члени партії обирали тимчасово виконуючого обов’язків міської організації.

«Більшість з вас є свідками тієї ситуації, що склалась в нашій обласній організації політичної партії «Об’єднання Самопоміч» впродовж останніх п’яти місяців. Весь цей час ми мали змогу спостерігати як особисті амбіції беруть гору над принципами демократії, права, свободи слова та вибору. Першим випадком, який нас обурив, стало  рішення Політради партії щодо скасування результатів виборів Голови Івано-Франківської обласної організації, які відбулись в атмосфері повної публічності та з дотриманням усіх вимог чинного законодавства і Статуту партії на обласній конференції 28 липня 2017 року. Адже в Статуті партії взагалі не передбачено можливості скасування результатів виборів. І це є першим грубим порушенням якого припустилось керівництво партії, але не останнім.

Скасувавши Рішення Загальних Зборів Івано-Франківської міської організації щодо призначення виконуючого обов’язків керівника міського осередку партії, Політрада партії вкотре вказала на те, що саме вона, а не Загальні Збори як найвищий орган для прийняття рішень в місцевих осередках визначає, хто заслуговує на довіру рядових партійців», – аргументують активісти своє рішення на вихід з партії «Самопоміч».

Окрім того обласні депутати, члени партії «Самопомочі» не прийшли на засідання сесії облради 8 грудня.

«Члени партії проігнорували сесію, щоб не голосувати за важливі для області та України звернення до Президента України та Голови Верховної Ради щодо затримання учасників АТО, запровадження антикорупційного суду, переслідування працівників НАБУ, а також звернення щодо антиукраїнської діяльності УПЦ Московського патріархату. Вважаю, що це недопустима поведінка людей, які декларують принципи демократії», – переконані однопартійці.