середа , 24.04.2024

Житель Прикарпаття викрав шкарпетку, в якій було 15 тисяч доларів

Городенківський районний суд Івано-Франківської області засудив прикарпатця, який украв червону шкарпетку з 15 тисячами доларів.

червона шкарпеткаЗловмисником виявився офіційно неодружений чоловік, інвалід 2 групи (інвалід дитинства), що на утриманні має двох неповнолітніх дітей, але упродовж тривалого часу офіційно не працює, тому підробляє різноробочим у жителів села Стрільче Городенківського району.

У вересні 2016 року чоловік неодноразово працював у потерпілого. 23 вересня 2016 року зловмисник носив мішки з цукром з кімнати житлового будинку в гаражне приміщення.

Між мішками, що лежали в кімнаті будинку, виявив червону шкарпетку з грошима. Чоловік викрав кошти загальною сумою 15 тисяч доларів США. Згідно з довідкою банку вартість 100 доларів США тоді становила 2592,2831 гривень, тобто 15 000 доларів США – 388 тисяч 842, 465 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений зізнався у скоєному. Пояснив, що після крадіжки шкарпетку сховав у скутері, який стояв у гаражі, а наступного приніс її до будинку, де сховав у тумбочці. Коли на другий день до нього додому прийшла Оксана, подруга його дружини, розказав жінкам, що знайшов гроші. Оксана разом із Вірою, його цивільною дружиною, порахувала гроші. Після чоловік дізнався, що у шкарпетці, яку знайшов, були долари, євро, але скільки їх там було, він не знає.

Ствердив, що коштами, які у нього на руках були 7 днів, розпоряджався на власний розсуд, а саме: купив собі скутер, дружині Вірі телефон, дрельку, перукарську машинку, замовили меблі до хати, позичив гроші Оксані, братові Володимиру, дружині Володимира, племінниці, а також купив одяг та продукти.

Скільки всього було грошей він не знає, оскільки не розуміється у цьому, але ствердив, що купюр було багато. Зазначив, що щиро кається у вчиненому. Запевнив суд, що більше такого не повторить і буде намагатися відшкодувати потерпілому решту суму коштів, яка ще на сьогодні залишилась не повернутою.

Захисниця просила суд не позбавляти волі її підзахисного.

Потрепілий відзначив, що щодо призначення міри покарання обвинуваченому покладається на розсуд суду.

Суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки 6 місяців.

На підставі ст. 75 КК України прикарпатця звільнили від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 роки.

Джерело: “Галка”

Один коментар

  1. Василь Пушко

    Про що це говорить-не в шкарпетках,колготах тримати ,зберігати гроші-в необхідно в надійному БАНКУ,чи в банці скляні в землі,як це робили судді…