п’ятниця , 29.03.2024

До Івано-Франківська везуть “ракету” масою 135 тонн (ФОТО)

У четвер, 7 грудня, при в’їзді на територію Тернопільської області місцеві дорожники та правоохоронці зупинили автомобіль загальна маса якого разом із вантажем становить не менше 135 тонн.

Це більш ніж утричі більше допустимої норми, яка до речі, становить 40 тонн.

Водій відмовився виконувати законне прохання служб заїхати на пересувний ваговий комплекс. Вагу автомобіля вирахували після проведення документального контролю: додали вагу автомобіля, причепа та вантажу, пише сайт “Терноград”.

Транспортний засіб рухався з Іллічівська до Івано-Франківська.

Масштаб завданих мережі доріг України збитків можна тільки уявити. На протяжність подоланого вантажівкою шляху орієнтуватимуться і спеціалісти Укртрансбезпеки, накладаючи штраф на перевізника. До слова, він вимірюватиметься у євро.

Слід зауважити, що у випадку необхідності перевезення вантажу, котрий важчий за допустиму норму,  перевізник згідно чинного законодавства зобов’язаний взяти спеціальний дозвіл в Укравтодорі та сплатити кошти.

Відтак, водія затримали до з’ясування усіх обставин. Тож за кілька днів великогабаритний сюрприз слід очікувати і на дорогах Франківщини.

Нагадаємо, кілька місяців тому побідний вантаж уже перевозили на Івано-Франківщину. Тоді поїздка так званої “ракети” була сповнена пригод і гігантських штрафів.