четвер , 28.03.2024

У Франківську з’явиться ще одне кільце. Тепер заторів буде менше? (ФОТО)

На з’єднанні вулиць Набережна-Галицька в Івано-Франківську з’явиться кільце, яке допоможе рівномірно розподілити рух на цьому відрізку дороги, що в свою чергу покращить транспортну ситуацію та зменшить затори, які були тут ввесь час.

Також відбудеться корегування кільця, що з’єднує вулиці Надрічна-Галицька. Про це  інформують на сторінці UCG. urban consulting group у фейсбук.

Що передбачено в проекті:

  1. Реконструкція перехрестя з’їзду з Галицької на Набережну ім. В. Стефаника з облаштуванням класичного турбо-кільця (з “пелюстками” в бордюрі);
  2.  Перепланування схеми ОДР на існуючому кільці з боку Надрічної також з додаванням додаткової смуги та улаштуванням турбо-кільця;
  3. З’єднання велодоріжки по вул. Галицькій з велодоріжкою по Набережній, облаштування велопереїзду через Набережну;
  4. Реконструкція існуючих і облаштування нових тротуарів і переходів для зручності пішохідного руху.

Отже, дане проектне рішення має поліпшити дорожню ситуацію, а саме зменшити затори і підвищити безпеку руху на розв’язці. Зокрема, завдяки турбокільцю з боку Набережної і більшому відтягненню повороту ліворуч з Надрічної зникає перехрещення потоків під прямим кутом, що має значно зменшитися довжелезна тягучка транспорту з Набережної в сторону Галицької (на Пасічну) і Надрічної. Дане рішення підкріплене транспортним моделюванням, що показало відчутний прогрес у русі транспорту на даному вузлі. Ясна річ, що додатково для цього мають працювати смуги для громадського транспорту по Галицькій (вздовж напрямних острівців перед мостом). Лінк на симуляцію транспортних потоків – вечірній пік: http://qoo.by/2TUN ранковий пік: http://qoo.by/2TUP, – йдеться у дописі.

 

 

 

 

 

Джерело: “Місто”